Vergelijken Mobiel Abonnement

Algemene informatie BlackBerry

Het bedrijf Blackberry is opgericht in 1984 in Waterloo. Het bedrijf is opgericht door Mike Lazaridis. Mike Lazaridis was directeur van dit bedrijf tot 2011. Het bedrijf Blackberry heeft bekendheid gekregen, doordat zij erg gespecialiseerd zijn in draadloze technologie. Die bekendheid is daarna enorm gegroeid, door het uitbrengen van het Blackberry toestel. Halverwege 2013 werd bekend dat het bedrijf Blackberry zou worden overgenomen door een investeringsmaatschappij. In 1999 werd de eerste Blackberry op de markt gebracht en konden de gebruikers kennis maken met dit toestel. Het toestel Blackberry werd al snel favoriet. Blackberry bracht daarna nog vele andere toestellen uit. Het toestel kreeg al snel de bijnaam Crackberry. Dit aangezien de gebruikers al snel verslaafd waren aan de Blakberry. Het bedrijf Blackberry is op dit moment aan het onderzoeken of ze een samenwerking aan kunnen gaan met een ander bedrijf, om zich zo weer op de markt te kunnen begeven. Blackberry hield te lang vast aan haar huidige toestellen, waardoor de concurrentie er met de winst vandoor ging.

De verschillende toestellen en abonnementen

In 1999 werd het eerste Blackberry toestel op de markt gebracht. Al vrij snel werd dit toestel erg populair. Het toestel was ook erg geschikt voor zakelijk gebruik. Blackberry heeft vele verschillende toestellen uitgebracht. De toestellen waren altijd heel gemakkelijk te herkennen door het toetsenbord. Blackberry heeft in 2013 nog 2 nieuwe toestellen ontwikkeld. Als eerste de Blackberry Z10. Het toestel heeft een scherm met een grootte van 4,2 inch en wordt standaard geleverd met een werkgeheugen van 2 GB en een opslaggeheugen van 16 GB. Wel is dit opslaggeheugen uit te breiden door middel van een microSD-kaart. Ook is het toestel natuurlijk voorzien van een 8,0 megapixel camera. De Blackberry Q10 is te vergelijken met de Blackberry Z10, alleen heeft de Q10 een fysiek toetsenbord. Dit zijn we natuurlijk altijd al gewend van Blackberry. Hierdoor heeft het toestel natuurlijk een kleiner scherm. De Blackberry Q10 heeft dan ook een scherm me een grootte van 3,1 inch.


De Blackberry toestellen kunnen worden afgenomen in combinatie met een abonnement. De toestellen kunnen natuurlijk ook los worden gekocht. De oudere Blackberry toestellen konden een speciaal Blackberry-abonnement afsluiten. Dit abonnement liep dan niet via de gewone aanbieders. Dit is natuurlijk niet erg handig, omdat de gebruiker nooit een abonnement kan vergelijken. Wel kon de gebruiker bij deze speciale Blackberry-abonnementen zelf bepalen hoeveel belminuten en mb’s de gebruiker wilde verbruiken. Bij de nieuwe smartphones die Blackberry heeft uitgebracht, is er geen speciaal Blackberry-abonnement nodig. Deze nieuwe smartphones kunnen bij elke aanbieder in combinatie met een abonnement worden afgenomen. De gebruiker kan dan zelf bepalen bij welke aanbieder het abonnement wordt afgesloten en hoe het abonnement er uit komt te zien.

Besturingssysteem van BlackBerry

Het besturingssysteem waar Blackberry eerder mee werkte is het besturingssysteem Blackberry OS. De nieuwere smartphones die door Blackberry zijn uitgebracht, draaien op het besturingssysteem Blackberry 10. Dit is een nieuw besturingssysteem, die door Blackberry zelf is ontworpen. Blackberry biedt bij dit besturingssysteem een grot aantal apps aan die al standaard op de smartphone staan. Hierbij kan worden gedacht aan onder andere Skype, LinkedIn, Facebook en Twitter.