Phablet verkopen bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar

0

Uit een onderzoek dat werd gedaan door het bedrijf Flurry, blijkt dat in 2015 een stuk meer phablet zijn verkocht en geactiveerd. In 2014 was nog 13% van alle geactiveerde telefoons een phablet, in dit jaar was dat 27%. De groei gaat echter wel ten koste van middelgrote telefoons en tablets.

Het bedrijf analyseert een zeer groot aantal apps en houdt bij op welke apparaten deze applicaties worden gedownload en geactiveerd. Hieruit bleek dat tijdens de kerst van dit jaar 27% van alle apparaten een phablet was, vorig jaar was dit tijdens deze periode slechts 13%. Middelgrote telefoons hebben een aandeel van 54% ten opzichte van een aandeel van 63% van het jaar ervoor. Tablets dalen van 22% naar een aandeel van 18% dit jaar.

Uit de gegevens blijkt ook dat op phablets vooral het mobiele besturingssysteem Android draait. iOS is minder vertegenwoordigd maar dit wordt ook veroorzaakt doordat Apple simpelweg minder phablet modellen in productie heeft. Apple was wel het populairste merk van alle gemeten apparaten. In 49% van de activaties ging het om een Apple device. Samsung volgde hierna met een aandeel van bijna 20 procent.

Delen

Over de schrijver

Avatar

Comments are closed.