Prepaid of postpaid als mobiele abonnement in België?

0

In België werkt het net even weer wat anders met mobiele telefoonabonnementen. Hier wordt een verschil gemaakt tussen prepaid en postpaid, de zogeheten herlaadkaarten en GSM abonnementen. In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen deze twee varianten en kunt u bepalen welke het beste bij u past.

Prepaid

Prepaid staat in België beter bekend onder de term ‘herlaadkaart’. Dit houdt dat er op voorhand wordt betaald met wat er daadwerkelijk wordt uitgegeven. Het enige wat u hoeft te doen is een simkaart kopen in de winkel van een bepaald bedrag. Vervolgens waardeert u deze op via uw smartphone en kunt u gebruik maken van belminuten en MB’s. Vaak kunt u ook aparte internetbundels kopen als u niet genoeg aan het huidige bedrag heeft. Echter richten sommige herlaadkaarten zich op bellen en sms’en en worden internetbundels apart aangeboden. Maar de keuze wordt vaak gelaten aan de gebruiker.

Postpaid

De term ‘postpaid’ wordt in Nederland niet zoveel gebruikt, maar staat beter bekend als het traditionele GSM abonnement. Hier betaalt u achteraf het bedrag wat u in die maand heeft besteed. Het nadeel hiervan is dat u geen belminuten of MB’s kunt meenemen naar de volgende maand. U dient het die maand te gebruiken. Iedere provider hanteert hier andere voorwaarden en prijzen aan, dus dan is het raadzaam om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken.

De juiste keuze

Nu u een beter inzicht heeft in beide varianten, kunt u wellicht beter bepalen welke bij u past. Bent u iemand die niet zo vaak belt en sms’t en houdt u niet van onverwachte verassingen, dan zijn herlaadkaarten uitermate geschikt voor u. Wilt u liever niet iedere maand u tegoed hoeven opwaarderen, dan is postpaid een logischere keuze. Wij wensen u veel succes met het kiezen van uw volgende mobiele abonnement.

Delen

Over de schrijver

Avatar

Comments are closed.