Vergelijken Mobiel Abonnement

Review Apple iPhone 5s

Vooruitstrevende technologie en klaar voor de toekomst, de iPhone 5s. Het is alweer de achtste iPhone en Apple presteert het wederom om een geweldig toestel op de markt te brengen. Op het eerste oog is de iPhone 5s identiek aan die van de iPhone 5, toch is het een compleet ander toestel met veel meer mogelijkheden. De iPhone 5s beschikt over een 4 inch Retina touchscreen beeldscherm. Ondanks de nieuwe toevoegde technologieën is de iPhone 5s het dunste en lichtste toestel tot nu toe van de iPhone. De iPhone 5s weegt namelijk slechts 112 gram. Met de Apple A7 64bits architectuur chip, M7 coprocessor en 1GB werkgeheugen is het een krachtig toestel waarmee je klaar bent voor de toekomst. Het meest innoverende aan het toestel is de toevoeging van Touch ID, waarmee je het toestel kunt ontgrendelen middels je vingerafdruk. Ook is de iPhone 5s geschikt voor 4G. Nog een grote verandering bij de iPhone 5s, is het mobiele besturingssysteem. Het toestel draait op de meest recente versie van iOS 7. Wil je een smartphone waar je nog jaren mee vooruit kunt? Koop dan de iPhone 5s.

Plus en minpunten Apple iPhone 5s

De iPhone 5s is het meest vooruitstrevende toestel van dit moment. Door de gebruikte technologie is de iPhone 5s het toestel dat je voor nu moet hebben. Vooral Touch ID maakt de smartphone van Apple uniek en helemaal omdat Apple als eerste smartphone fabrikant gebruik maakt van een A7 chip met 64 bits architectuur is de iPhone 5s uniek in zijn klasse. De upgrade naar iOS 7 is ook een goede zet van Apple, want het mobiele besturingssysteem is nog gebruiksvriendelijker geworden dan het al was. Het design van het toestel is ook nog eens uitmuntend en prachtig afgewerkt. Apple heeft met de iPhone 5s goud in handen, maar kijk je naar de concurrentie dan blijft Apple vooral achter qua grootte van het toestel. De iPhone 5s heeft maar een 4 inch Retina Display, terwijl de concurrentie al met beeldschermen werkt van minimaal 5 inch. Touch ID is een geweldige toevoeging maar het blijkt dat het nog niet helemaal naar behoren werkt, dit heeft vooral te maken met de achterliggende software. Het grootste struikelblok voor veel mensen zal zijn dat het geheugen van de iPhone 5s niet uitbreidbaar is met een Micro SD kaart. Wel kun je gebruik maken van de iCloud dienst van Apple voor extra opslagcapaciteit.

Modellen, uitvoeringen en prijs

De iPhone 5s is leverbaar is drie prachtige kleuren. De kleuren die in Nederland beschikbaar zijn betreffen Gold, Silver en Space Grey. Daarnaast is het toestel in drie uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk met 16GB, 32GB of 64GB interne opslagcapaciteit. Bij iPhones is het eilaas niet mogelijk om de opslagcapaciteit uit te breiden met een Micro SD Kaart, wel kin je gebruik maken van de opslagdienst iCloud. Hoe meer je wilt opslaan op je toestel hoe groter de interne opslagcapaciteit je moet kopen. Het besturingssysteem van de iPhone 5s is de meest recente versie van Apple’s iOS 7. Het prijskaartje dat aan het toestel hangt is afhankelijk van de gekozen opslagcapaciteit. De iPhone 5s is verkrijgbaar vanaf 599 euro.

Specificaties

De iPhone 5s is met de nieuwe sensor voor vingerafdrukken, een 64-bits A7-chip, verbeterde iSight camera en supersnel mobiel internet de smartphone die vooruit denkt. Touch ID is de nieuwe technologie die gebruikt word voor het ontgrendelen van de iPhone 5s middels een vingerafdruk. Het besturingssysteem voor de iPhone 5s dat gebruikt word is de meest recente versie van Apple’s eigen mobiele besturingssysteem iOS. Het beeldscherm van het toestel betreft een 4 inch Retina display. De batterij is veel beter geworden ten opzichte van de vorige generatie, nu heb je tot 250 uur stand-by tijd met de iPhone 5s.