Vergelijken Mobiel Abonnement

Algemene informatie

HTC heeft een belangrijke positie weten te bemachtigen op de smartphone markt. Dit is best knap, aangezien HTC pas veel later dan haar concurrenten is opgericht. Het bedrijf HTC is namelijk opgericht in 1997 in Taiwan. De oprichters van HTC zijn Cher Wang en Peter Chou. In het begin hield HTC zich voornamelijk bezig met het maken van PDA’s. Deze maakten zij niet voor zichzelf, maar voor andere bedrijven. HTC is zich pas later gaan richten op de markt van mobiele telefoons. In het jaar 2012 had HTC behoorlijk wat financiële problemen. De smartphones die HTC produceerde vielen niet echt in de smaak en Apple en Samsung gingen er met de winst vandoor. Vanaf 2013 heeft HTC weer een goede weg in geslagen met de lijn One.

Besturingssysteem HTC

HTC werkt met het Android besturingssysteem. Het Android besturingssysteem is op dit moment het meest gebruikte besturingssysteem. Dit besturingssysteem is ontwikkeld door Google. Zodoende zijn er op elke smartphone, die gebruikt maken van Android, diensten te vinden die worden aangeboden door Google. Hierbij kan worden gedacht aan Gmail en Google Maps. Ook heeft elke smartphone de Android Market. In deze market kunnen er verschillende spelletjes en apps gedownload worden. Deze market heeft ondertussen de naam Google Play Store gekregen.

Smartphones en abonnementen

HTC heeft al behoorlijk wat mobiele telefoons en smartphones uitgebracht. De eerste mobiele telefoons die HTC uitbracht, kregen altijd een nummer mee. Daarna is HTC begonnen met het uitbrengen van mobiele telefoons en smartphones in een bepaalde lijn. Zo zijn er meerdere smartphones uitgebracht onder de Touch lijn, de Desire lijn en de Sensation lijn. De laatste smartphone die is uitgebracht door HTC, is de HTC One. De HTC One is een populaire smartphone en wordt dan ook omschreven als de redder van HTC. De HTC One moest HTC namelijk weer op de kaart zetten en dit is zeker gelukt. De HTC One is voorzien van een aluminium behuizing. Dit zorgt ervoor dat deze smartphone erg stevig aanvoelt. De camera in dit toestel is voorzien van 13 megapixels, wat zorgt voor zeer mooie foto’s. De opvolger van de HTC One komt halverwege 2014 uit. De opvolgers werd eerst omschreven als de HTC Two, maar zal nu naar alle waarschijnlijkheid de naam HTC One M8 krijgen. Deze opvolgers zal over nieuwere specificaties beschikken en moet weer een echte trekker worden. De smartphones van HTC zijn los te verkrijgen, of in combinatie met een abonnement. Hoe dit abonnement is samengesteld beslist iedereen zelf. Er worden wel geregeld leuke aanbiedingen aangeboden, maar bij deze aanbiedingen staan de belminuten smsjes en aantal mb’s al vast. Het ligt helemaal aan het verbruik, of er een goedkoper abonnement kan worden afgesloten o dat het abonnement juist wat duurder is. Een abonnement kan worden afgesloten voor één of twee jaar. Over het algemeen worden er meer tweejarig abonnementen afgesloten. Dit komt onder andere doordat er vaak een bedrag moet worden bijbetaald,voor het toestel. Bij een tweejarig abonnement zullen deze kosten lager zijn. Wordt er gekozen om een toestel los te kopen, dan wordt er alleen een prijs voor het toestel betaald en verder zullen er geen bijkomende kosten zijn. De prijs die maandelijks voor het abonnement moet worden betaald, ligt aan de hoeveelheid belminuten smsjes en mb’s die worden afgesloten.