Vergelijken Mobiel Abonnement

Algemene informatie

Huawei is opgericht in 1987 en richt zich voornamelijk op de telecom markt. Huawei is een nog niet zo bekend bedrijf, maar daar proberen ze nu verandering in te brengen. Het bedrijf Huawei is gevestigd in de plaats Shenzhen, in de buurt van Hongkong. De bedoeling van Huawei was, om zich voornamelijk te gaan richten op de zakelijke markt. Dit deed Huawei door complete netwerken af te leveren. In Nederland bijvoorbeeld, levert Huawei haar netwerk aan KPN en T-Mobile. Huawei realiseerde zich op een gegeven moment, dat de consumentenmarkt eigenlijk een best interessante markt is en zodoende zijn ze zich hier ook op gaan richten. Vanaf 2012 begeeft Huawei zich in de smartphone wereld. Huawei kiest er voor om goedkopere smartphones af te leveren om zo een brede doelgroep te kunnen bereiken. Ook wil Huawei op deze manier snel grote naamsbekendheid krijgen in Europa. Ondanks dat Huawei nog niet zo heel bekend is, heeft het in Nederland toch de derde positie weten te bemachtigen in de smartphone markt. De gebruikers van Huawei zitten over de hele wereld en maar liefst in 140 verschillende landen.

Smartphones en abonnementen

Huawei heeft nog niet heel veel smartphones uitgebracht, maar is met haar Ascend lijn een erg goede weg ingeslagen. Binnen deze Ascend lijn worden er verschillende smartphones aangeboden in verschillende segmenten. Zo heeft Huawei gekozen voor de volgende segmenten: Daimond, Platinum, Gold en Young. Zo zijn de smartphones in het segment Daimond wat luxer dan de smartphones in het segment Young. De concurrentie in de smartphone wereld is natuurlijk erg hoog. Huawei gaat deze concurrentie aan met haar laatste uitgebrachte smartphone, de Huawei Ascend P6. Deze smartphone wordt omschreven als de dunste smartphone die ooit is uitgebracht. De Huawei Ascend P6 is gemaakt van glas en metaal en deze smartphone is zelfs met handschoenen aan te bedienen. Door onder andere deze specificatie en de goedkopere prijs wil Huawei zich gaan onderscheiden met de overige concurrentie. De smartphones van Huawei worden aangeboden in combinatie met een abonnement. Er kan worden gekozen tussen een één- of een tweejarig abonnement. Aangezien de toestelprijs wat lager ligt, zullen de abonnementen ook wat goedkoper uitvallen en hoeft er over het algemeen maar een klein bedrag bij te worden betaald voor het toestel. De smartphones van Huawei worden aangeboden met een speciaal actie abonnement of het goedkopere abonnement kan zelf worden samengesteld. Er kan dan zelf worden bepaald hoeveel belminuten, smsjes en mb’s er kunnen worden verbruikt per maand. Huawei heeft nog een speciale troef in handen om zich mee te kunnen onderscheiden. Bij elk abonnement biedt Huawei de 3×3 smart deal aan. Er kan nu het volgende van Huawei worden verwacht. Drie jaar lang garantie op het toestel. Huawei garandeert 3 jaar lang data protectie en een defect toestel zal binnen drie dagen worden gerepareerd.

Besturingssysteem

De meeste smartphones die Huawei heeft uitgebracht zij voorzien van het besturingssysteem Android. Dit besturingssysteem is ontwikkeld door Google. De smartphones met dit besturingssysteem zullen dan ook een aantal diensten van Google op hun telefoon tegenkomen, zoals Google Maps en Google Talk. Ook Gmail zal natuurlijk niet ontbreken. Spelletjes en apps konden eerder uit de Android Market gedownload worden, maar deze heeft nu de naam Google Play Store.