Vergelijken Mobiel Abonnement

LG komt als eerste fabrikant met update naar Android 6.0

Deel artikel

Google heeft een paar weken geleden de nieuwste versie van Android aangekondigd tijdens een presentatie. Het gaat om versie 6.0, die momenteel alleen gebruikt kan worden op Google Nexus toestellen. LG is de eerste fabrikant die één van haar smartphones uitrust met het nieuwe besturingssysteem. Voor de LG G4 zal volgende week een update naar Android Marshmallow uitgerold worden.

Het duurt doorgaans wat langer voordat een Android update door alle fabrikanten is uitgerold. Dit komt doordat de meeste gebruik maken van een eigen softwarelaag over het besturingssysteem van Google heen. De fabrikanten moeten deze laag eerst geschikt maken voor de nieuwste versie, waar wat tijd in gaat zitten. LG heeft aangekondigd dat het volgende week start met het uitrollen van Android 6.0 voor de LG G4 toestellen, hiermee is LG wederom de eerste fabrikant die de nieuwste versie als eerste uitrolt; dit was ook het geval bij Android 5.0.

LG kan dit zo snel voor elkaar krijgen door dat het nauw samenwerkt met Google én is verantwoordelijk voor de productie van één van de nieuwste Nexus toestellen de 5X, waarop Android 6.0 reeds is geïnstalleerd. Wanneer andere fabrikanten is nog niet bekend, HTC Motorola en Sony hebben al aangekondigd bezig te zijn met de update.

Gerelateerd nieuws

Abonnement

Abonnement zonder Ansjovis

T-Mobile wil dat haar klanten meer te vertellen krijgen en dat willen ze iedereen duidelijk maken door de reclame “Ik wil een abonnement zonder Ansjovis”

Sim Only

Sim only abonnementen enorm populair

Sim only abonnementen worden steeds meer afgesloten en dit heeft vooral te maken met het feit dat de smartphones van vandaag de dag van goede