Vergelijken Mobiel Abonnement

Algemene informatie LG

LG is een Zuid-Koreaans bedrijf dat bezig houdt met vele verschillende takken. Zo is LG actief in de volgende sectoren: elektronica, handel, financiering, energievoorziening en chemie. Het bedrijf LG is opgericht in 1947. Tot en met 1995 stond LG bekend onder de naam Lucky Goldstar. Deze naam is ontstaan, doordat het bedrijf haar producten in Zuid-Korea uitbracht onder de naam Lucky. In andere landen deden ze dit onder de naam Goldstar. Zodoende ontstond de naam Lucky Goldstar. Vanaf 1995 gebruikte het bedrijf alleen nog maar de naam LG. LG heeft geen eigen betekenis. Wel gebruikt het bedrijf de slogan Life’s Good, waar vele mensen de letter LG aan linken.
Vanaf eind jaren 90 is LG begonnen met het ontwikkelen van mobiele telefoons en tegenwoordig is LG hier een erg belangrijke speler in.

Smartphones en abonnementen

LG vindt het erg belangrijk om smartphones te kunnen leveren in verschillende prijsklassen. Zo kan LG een brede doelgroep aanspreken. Wel zorgt LG er altijd voor, dat haar smartphones voorzien zijn van de laatste snufjes, zodat de gebruikers niets te kort komen. LG Heeft natuurlijk al meerdere mobiele telefoons en smartphones uitgebracht, maar ondertussen ook twee echte lijnen waaronder meerdere smartphones vallen. Hier zijn de Optimus lijn en de Nexus lijn de namen van. De toestellen onder deze lijnen zijn erg populair en LG heeft zich hier goed mee weg gezet. De nieuwste smartphones die LG uit heeft gebracht is de LG G2. Deze nieuwe smartphone moet het paradepaardje gaan worden voor LG en LG wil zich hiermee nog eens goed op de kaart zetten. De opvolger van de G2 is al in de maak en wordt omschreven als de G3. De verschillende smartphones van LG zijn te verkrijgen in combinatie met een abonnement. Er zijn vele verschillende providers die deze smartphones aanbieden. Gebruikers kunnen zelf hun abonnement invullen. Het aantal belminuten kan zelf worden bepaald, maar ook de grootte van de databundel. Ook kan er worden gekozen tussen een één of tweejarig abonnement. Aan de hand van deze gegevens wordt het abonnement vast gesteld en het bedrag dat maandelijks betaald moet worden. Voor de nieuwste smartphones wordt vaak ook nog een aanschafbedrag gerekend, aangezien de smartphones erg duur zijn. De smartphones van LG kunnen ook los worden gekocht, maar dit gebeurd niet zo vaak, aangezien niet iedereen een hoog bedrag wil betalen.

Besturingssysteem

LG maakt gebruik van het besturingssysteem Android en Windows Live. LG maakte eerder gebruik van hun eigen besturingssysteem OS, maar LG ontdekte dat het blijven ontwikkelen van hun eigen besturingssysteem niet hun sterkste punt was. Het sterkste punt van LG is namelijk de hardware. Zodoende stopte LG met haar eigen besturingssysteem en werd er gekozen voor Android en Windows Live. Een andere leuke bijkomstigheid hiervan is, dat Android en s Live gebruikers nu eerder geïnteresseerd zijn in een LG telefoon.