Vergelijken Mobiel Abonnement

Review LG Nexus 5

De LG Nexus 5 is alweer de vijfde generatie in de Nexus reeks van LG in samenwerking met Google. Het toestel is heeft een 5,0 inch touchscreen beeldscherm met dunne randen, waardoor het toestel goed in de handen ligt. Door gebruik te maken van Gorilla Glass 3 is het beeldscherm stressbestendig. Het gewicht van de Nexus 5 is maar 130 gram en hiermee is het toestel 9 gram lichter dan zijn voorganger. De LG Nexus 5 is een krachtpatser dankzij de supersnelle en krachtige quad-core Snapdragon 800 processor gecombineerd met 2GB werkgeheugen. Natuurlijk is de Nexus 5 ook 4G ready, je kunt dus in combinatie met een 4G abonnement gebruik maken van supersnel mobiel internet. Door de samenwerking met Google draait de LG Nexus 5 op het mobiele besturingssysteem van Android. Wil je een kwalitatief goede smartphone voor een gunstige prijs kopen dan is de LG Nexus 5 de smartphone die je moet kopen!

Modellen, uitvoeringen en prijs

Het toestel is leverbaar in 2 uitvoeringen namelijk een 16GB versie en een 32GB versie. Daarnaast heb je ook nog keuze in drie verschillende kleuren te weten rood, wit en zwart. Helaas is het interne opslag geheugen niet uit te breiden met een Micro SD kaart. Dit is wel jammer omdat je het toestel dan vaker moet opschonen dan de meeste mensen lief is. Het besturingssysteem van de Nexus 5 is de meest recente versie van Android. De verkoopadviesprijs van de LG Nexus 5 ligt in de middenmoot. Je betaald voor een los toestel 400 euro.

Pluspunten en minpunten LG Nexus 5

De pluspunten van de LG Nexus 5 moet je zoeken in de krachtige quad-core Snapdragon 800 processor en het uiterlijk van het toestel. Omdat het een mid end smartphone betreft kun je natuurlijk ook niet alles verwachten, daarentegen is de prijs kwaliteit verhouding uitstekend. Het beeldscherm is met 0,3 inch vergroot en dat is ook een pluspunt ten opzichte van de Nexus 4. Natuurlijk heeft de LG Nexus 5 ook minpunten. Het eerste minpunt is dat LG er niet voor gekozen heeft om er een SD slot in te zetten. Wat het grootste minpunt is van de LG Nexus 5 is de levensduur van de batterij. De batterij loopt snel leeg en dit al bij middelmatig gebruik van de LG Nexus 5. De speaker in het toestel laat ook te wensen over, er komt wel geluid uit maar van minimale kwaliteit.

Specificaties

Voor een mid end smartphone is de Nexus 5 voorzien van goede specificaties. Het toestel heeft een quad-core Snapdragon 800 processor gecombineerd met 2GB werkgeheugen. Hiermee kun je zwaardere apps en mobiele webpagina’s snel openen. De camera is voorzien van 8 megapixel met een LED flits en een HDR functie. Hierdoor kan de camera wel prachtige foto’s maken. De batterij laat te wensen over, het betreft een 2300 mAh Li-Polymeer batterij. Het mobiele besturingssysteem van de LG Nexus 5 is Android 4.4 KitKat. De LG Nexus 5 heeft alles wat je verwacht van een kwalitatief goede smartphone en de Nexus 5 is voorzien van een strak design.