Vergelijken Mobiel Abonnement

Algemene informatie Motorola

Motorola inc. Is in 1928 opgericht onder de naam Galvin Manufacturing Corporation, waarna in 1930 de handelsnaam Motorola werd vastgelegd. Vanaf 1947 is de originele bedrijfsnaam aangepast naar Motorola. Veel producten die Motorola in de beginjaren produceerde hadden affiniteit met radiocommunicatie, zo werden bijvoorbeeld walkietalkies of draagbare telefoons geproduceerd.
Motorola was in 2006 nog één van de grootste fabrikanten van mobiele telefoons en smartphones, het bedrijf verkocht ruim 200 miljoen exemplaren in dat jaar en had een marktaandeel van 22%. Door opkomende merken en sterke concurrentie werden in 2009 nog maar 50 miljoen exemplaren verkocht en had de mobiele telefoon tak van Motorola in een aantal jaar tijd 4 miljard verlies geleden.
In 2011 werd daarom besloten het bedrijf op te splitsen, de mobiele telefonie tak werd ondergebracht onder de naam Motorola Mobility. Dit onderdeel werd in augustus van dat jaar overgenomen door Google, die op haar beurt in 2014 het bedrijf verkocht aan Lenovo.

Smartphones en abonnementen

Motorola is al jarenlang een begrip in smartphone land en wordt gezien als de uitvinden van draagbare telefoons. Van draagbare telefoons heeft het bedrijf een transformatie doorgemaakt naar fabrikant van smartphones. Het bedrijf fabriceert smartphones in zowel het laag, midden als hoog segment. Bekende toestellen zijn bijvoorbeeld de Nexus 6, Moto G, Moto E of Moto X.
Hoewel het bedrijf tegenwoordig in handen is van Lenovo worden telefoons nog wel onder de naam Motorola uitgebracht.

Besturingssysteem op Motorola smartphones

Doordat het bedrijf in handen van Google is geweest waren telefoons vaak uitgerust met het besturingssysteem Android. Momenteel is Motorola eigendom van Lenovo, maar Google bezit nog wel verschillende patent rechten van het merk. Hierdoor werkt het bedrijf vaak nauw samen met Google, wat ten goede komt aan het besturingssysteem.