Vergelijken Mobiel Abonnement

Algemene informatie Nokia

Het hoofdkantoor van het bedrijf Nokia is gevestigd in Finland. Het bedrijf is opgericht in 1865. Nokia heeft haar naam te danken aan het stadje Nokia, waar het bedrijf rubberproducten produceerde. In de jaren tachtig begon Nokia zich te richten op de mobiele telefoon markt. Nokia zette dit erg goed weg en werd zelf marktleider van deze markt. Nokia was van 1998 tot 2012 zelfs wereldmarktleider. Nokia verkocht erg veel mobiele telefoons en in 2005 verkocht Nokia zelfs haar miljardste mobiele telefoon. De eerste mobiele telefoon die Nokia heeft ontwikkeld, werd uitgebracht 10 november 1992. De naam die dit toestel kreeg was heel toepasselijk, namelijk Nokia 1011. Vanaf 2007 kreeg Nokia het wat lastiger en ging het steeds wat minder met het bedrijf. Nokia moest behoorlijk wat banen schrappen. Om dit niet uit de hand te laten lopen sloot Nokia een deel met Microsoft in 2011. Nokia besloot haar hele mobiele tak aan Microsoft te verkopen en dit gebeurde in 2013. Vanaf dat moment hield Nokia zich niet meer bezig met de markt van mobiele telefoons. Microsoft brengt nog wel steeds smartphones uit onder de naam Nokia, om zo gebruik te kunnen maken van de naamsbekendheid. De meest recente smartphone van Microsoft, is de Nokia Lumia.
Een leuk weetje over Nokia is, dat zij de meest gehoorde melodie hebben ontwikkeld. Dan gaat het natuurlijk over de Nokia Tune.

Smartphones en abonnementen

Nokia heeft vele mobiele telefoons ontwikkeld. De eerste mobiele telefoon was de Nokia 1011. Nokia breidde haar toestellen steeds iets meer uit en luisterde heel goed naar de wensen van haar gebruikers. De meest klassieke mobiele telefoons hebben allemaal een cijfer achter de naam Nokia. De smartphone die het laatst is ontwikkeld onder de naam Nokia is de Nokia Lumia 1520 Red. Deze smartphone is een stuk groter dan de concurrentie. Deze smartphone heeft namelijk een scherm met een grootte van 6 inch en is een combinatie tussen een smartphone en een tablet. Het scherm maakt ook gebruik van een full HD functie, waardoor het scherm zelfs in fel zonlicht goed te lezen is. Aangezien deze smartphone is ontwikkeld door Microsoft, zal het gehele Office pakket op deze smartphone te vinden zijn. Het toestel maat gebruik van een camera met 20 megapixels. Alle Nokia toestellen zijn los te verkrijgen of in combinatie met een abonnement. De oudere Nokia toestellen worden voornamelijk los verkocht, aangezien deze toestellen over niet veel specificaties beschikken en een erg lage aanschafwaarde hebben. Deze toestellen kunnen natuurlijk worden afgesloten met een abonnement. Dit abonnement zal dan erg goedkoop uitvallen. De nieuwe smartphones van Nokia worden over het algemeen afgesloten in combinatie met een abonnement. De aanschafwaarde van deze smartphones ligt behoorlijk hoog en zodoende worden deze smartphones dus ook niet vaak los verkocht. De smartphones kunnen af worden genomen in combinatie met een één- of tweejarig abonnement. Bij een éénjarig abonnement zullen de kosten iets hoger uitvallen, maar kan er na één jaar al weer een nieuw toestel worden uitgekozen. Bij een tweejarig abonnement zullen de maandelijkse kosten iets lager uitvallen en mag er na twee jaar een nieuw toestel worden uitgekozen. Per abonnement kan er zelf worden gekozen hoeveel sms’jes, belminuten en mb’s er worden afgesloten.

Besturingssysteem

De smartphones van Nokia maken gebruik van het besturingssysteem Windows Phone dat is ontwikkeld door Microsoft. Naar alle waarschijnlijkheid zal men de eerst jaren gebruik blijven maken van dit besturingssysteem. Het is namelijk speciaal ontworpen voor de Nokia smartphones.