Vergelijken Mobiel Abonnement

Review Nokia Lumia 1020

Nokia heeft een met de Lumia 1020 een smartphone op de markt gebracht waarmee je ontzettend goede kwalitatieve foto’s mee kunt maken. Nokia wil toonaangevend zijn op het gebied van de camera en dat blijkt wel uit de 41 megapixel camera. De Nokia Lumia 1020 toont veel overeenkomsten met het andere top toestel de Nokia Lumia 920, al zijn er toch echt meerdere aanpassingen gedaan aan de Nokia Lumia 1020. De Nokia Lumia 1020 heeft een 4,5 inch AMOLED beeldscherm met een resolutie van 768×1280 pixels. Het beeldscherm is ook nog eens gemaakt van Gorilla Glass 3. Het beeldscherm van de Nokia Lumia 1020 is hiermee vrij goed beschermd tegen krassen en andere beschadigingen. De Lumia 1020 is ook geschikt voor het 4G netwerk in Nederland. Het frame van het toestel is net zoals bij de Nokia 920 vervaardigd uit stevig polycarbonaat. Het toestel weegt maar 158 gram en is hierdoor 30 gram lichter dan de Lumia 920. Hou je van fotograferen? Koop dan de Nokia Lumia 1020!

Modellen, uitvoeringen en prijs

De Nokia Lumia 1020 is in verschillende kleuren verkrijgbaar en is leverbaar met 32GB intern geheugen. Jammer genoeg heeft de Nokia Lumia 1020 geen mogelijkheid tot het uitbreiden van het geheugen middels een Micro SD kaart. Het toestel is verkrijgbaar in het geel, zwart en in het wit. Alles bij dit toestel van Nokia draait om de geweldige camera, want het mobiele besturingssysteem loopt van Windows Phone 8 is nog niet het meest geliefde besturingssysteem. De verkoopadviesprijs van de Nokia Lumia 1020 is aan de hoge kant, mede doordat Nokia alleen maar inzet op de camera. Het toestel heeft een verkoopadviesprijs van 649 euro.

Plus- en minpunten Nokia Lumia 1020

Ben je een frequent fotograaf en wil je overal en altijd beschikken over een uitmuntend goede fotocamera, dan is de Nokia Lumia 1020 de perfecte smartphone want het heeft de beste smartphonecamera ooit. Het design van het toestel mag er zijn en doordat het gemaakt is van stevig polycarbonaat voelt het stevig aan. De meegeleverde software zoals Pro Camera en HERE Drive+ zijn erg handig en duid weer op het inzetten op alleen de 41 megapixel camera van het toestel. Het toestel is voor een Windows Phone toestel aan de dure kant en dit is jammer aangezien het wel een goede smartphone is, maar dan juist alleen voor het maken van foto’s. Het besturingssysteem loopt achter op mobiele besturingssystemen als iOS en Android. Ondanks dat het design er mag zijn lijkt het toestel al vrij snle lomp door de grote rand om het scherm heen.

Specificaties

Nokia zet met de Lumia 1020 alleen in op fotografie en dat is direct te merken aan de camera van 41 megapixel. De Nokia Lumia 1020 heeft een 1,5 Ghz Qualcomm MSM 8960 dual-core processor met 2GB werkgeheugen. Het beeldscherm is 4,5 inch AMOLED scherm. De batterij van de Nokia Lumia 1020 laat ten wensen over het is voor zien van een 2000mAh batterij en helemaal als je flink veel fotografeert kan je toestel zo leeg zijn.