Vergelijken Mobiel Abonnement

Algemene informatie over BEN

BEN is een mobiele provider die ontstaan is in 1998. Vanaf februari 1999 werd BEN ook daadwerkelijk actief. BEN deed dit, door een lange reclame boodschap uit te zenden op alle Nederlandse televisienetten. BEN zorgde er eind 1999 voor, dat haar gebruikers gebruik konden gaan maken van WAP. Een simpele variant van internet op een smartphone. BEN wist vele gebruikers te bereiken en in 2001 had BEN zelfs al 1 miljoen actieve gebruikers. Op 30 september 2002 werd BEN overgenomen door T-Mobile en vanaf 2003 werd de naam BEN al helemaal niet meer gebruikt. Vele mensen dachten dat dit het einde was van BEN, maar dat is toch niet helemaal waar. Vanaf 3 maart 2008 is BEN namelijk weer actief. Nu als aanbieder van simkaart abonnementen, ook wel sim only genoemd. BEN maakt hierbij gebruik van het netwerk van T-Mobile. Ook worden er losse toestellen aangeboden.

Waar is BEN te verkrijgen

De sim only abonnementen van BEN zijn alleen te verkrijgen via het internet. De mobiele provider heeft een eigen website en hier staan alle benodigde gegevens op om een sim only abonnement af te sluiten. Wanneer u interesse heeft in een abonnement van BEN dan zal u de officiële website van dit bedrijf moeten bezoeken.

Aanbod en abonnementen

BEN is op dit moment alleen actief als aanbieder van sim only abonnementen. Hierin heeft de gebruiker van BEN een aantal keuzes. Zo kan er worden gekozen uit de duur van het simonly abonnement. BEN biedt hierin een tweetal opties aan, namelijk een looptijd van een maand of een looptijd van twee jaar. Het sim only abonnement kan tussentijds kosteloos worden aangepast. Wordt er gekozen voor een sim only abonnement met een looptijd van twee jaar, dan zullen de tarieven iets lager liggen dan bij een sim only abonnement met een looptijd van een maand.
BEN biedt haar gebruikers 4 verschillende opties aan op het gebied van belminuten en smsjes. Dit verschilt van weinig bellen en sms’en tot veel bellen en sms’en. Internet mag tegenwoordig natuurlijk niet meer ontbreken op de smartphone, dus hier biedt BEN ook verschillende bundels voor aan. Deze verschillen dan ook weer van weinig gebruik maken van het internet tot veel gebruik maken van het internet. Er kan een keuze worden gemaakt uit 5 bundels. BEN biedt zelfs de optie aan, om geen bundel af te sluiten voor internet. Er wordt dan alleen een bedrag betaald voor de aantal mb’s die per maand worden verbruikt. Zo hoeven de gebruikers die bijna tot geen gebruik maken van internet hier geen vaste maandelijkse kosten voor te betalen. Als extra service biedt BEN de optie sms altijd aan. Voor een klein bedrag krijgen de gebruikers dan 1000 sms’jes extra. Wel rekent BEN eenmalige aansluitkosten van € 14,99.

BEN biedt haar gebruikers ook losse toestellen aan. BEN kiest er bewust voor om niet de allernieuwste smartphones aan te bieden om zo de kosten lager te kunnen houden. Op dit moment biedt BEN onder andere de iPhone 4S, de Samsung Galaxy S4 mini en de Sony Xperia Z aan. Niet de minste smartphones. Er hoeft dan geen eenmalig bedrag voor het toestel te worden betaald bij de afname. BEN kiest er voor om de abonnementskosten dan iets te verhogen, zodat er maandelijks een bijdrage wordt betaald voor de smartphone.

Het netwerk waar BEN gebruik van maakt, is het netwerk van T-Mobile. Op dit moment maakt T-Mobile nog gebruik van het 3G- netwerk, maar eind 2014 wil T-Mobile haar gebruikers het 4G-netwerk aan kunnen bieden.