Vergelijken Mobiel Abonnement

Algemene informatie Tele2

Tele 2 is een van oorsprong Zweeds bedrijf en is opgericht in 1993. Tele 2 is een erg divers bedrijf. Tele 2 biedt namelijk vaste en mobiele telefonie aan, maar ook datanetwerken en zelfs internetdiensten. Tele 2 heeft haar bekendheid gekregen door de vele reclames waarin goedkoop bellen werd aangeboden. In 1997 is Tele 2 ook diensten aan gaan bieden in Nederland en vanaf 2001 is Tele 2 zich voornamelijk gaan richten op mobiele telefonie. Op het begin werkte Tele 2 samen met KPN en werd er ook gebruik gemaakt van het netwerk van KPN, maar tegenwoordig werkt Tele 2 samen met T-Mobile. Op dit moment heeft alleen Tele 2 Nederland al meer dan 800 medewerkers in dienst. Wel heeft Tele 2 ondertussen een aantal landen afgestoten, waar zij dus niet meer actief zijn. Hier vallen onder andere Luxemburg en België onder.

Waar kan men Tele2 abonnementen bestellen?

De diensten die Tele 2 aanbiedt, zijn voornamelijk af te nemen via het internet. Op de website van Tele 2 kunnen alle producten en dienst bekeken worden en kan er een keuze worden gemaakt. Tele 2 biedt een aantal van haar producten aan bij telefonie winkels, zoals Belcompany. Hier kunnen de medewerkers gebruikers voorzien van informatie. Voor overige vragen en informatie kunnen de gebruikers van Tele 2 terecht bij het klantenservice van Tele 2.

Aanbod en abonnementen

Tele 2 heeft haar gebruikers veel te bieden, Tele 2 biedt namelijk vele verschillende diensten aan. Zo biedt Tele 2 abonnementen aan in combinatie met een mobiele telefoon. Tele 2 vindt het erg belangrijk om de nieuwste smartphones aan te kunnen bieden om zo wel aan de wensen van haar gebruikers te kunnen voldoen. Hierbij kunnen de gebruikers zelf het abonnement invullen en is er zelfs nog een bedenktijd van 7 dagen. Tele 2 biedt al haar gebruikers onbeperkt bellen en sms’en aan en daarnaast kan de gebruiker zelf bepalen hoeveel mb’s er per maand kunnen worden verbruikt. Tele 2 heeft de keuze tussen een één- of tweejarig abonnement. Een andere dienst die wordt aangeboden door Tele 2, is prepaid bellen. Gebruikers kunnen bij Tele 2 een prepaid telefoon uitzoeken. Het beltegoed voor deze mobiele telefoons kan worden gekocht bij verschillende verkooppunten of het beltegoed kan worden opgewaardeerd via de website van Tele 2. Ook kunnen de gebruikers kiezen voor een sim only prepaid. Er wordt voor een sim only prepaid gekozen als de gebruiker nog een goed werkende telefoon heeft. De gebruiker hoeft dan geen beltegoed te kopen, maar er wordt een vast maandelijks bedrag betaald voor de afgenomen belminuten.Naast deze twee diensten, biedt Tele 2 ook nog een sim only abonnement aan. De gebruikers van sim only abonnementen kiezen voor deze variant, als de gebruikers nog een goed werkende smartphone hebben. Zo hoeft er alleen te worden betaald voor de afgenomen belminuten, sms’jes en mb’s. De kosten van een sim only abonnement zullen altijd lager zijn, aangezien er niet voor een nieuwe smartphone betaald hoeft te worden. Het netwerk waar Tele 2 gebruik van maakt, is het netwerk van T-Mobile. Op dit moment is dat het 3G-netwerk, maar Tele 2 is druk bezig om hier verandering in te brengen. Tele 2 heeft namelijk een vergunning gekregen om een nieuw 4G-netwerk te bouwen. Bij het 4G-netwerk zal het internet razendsnel zijn en zal internet op elke plek te verkrijgen zijn.