Vergelijken Mobiel Abonnement

Algemene informatie Samsung

Het bedrijf Samsung is actief in maar liefst meer dan 50 landen. Hiermee is Samsung één van de grootste electronicaconcerns in de wereld. Samsung is opgericht in 1969 in Zuid-Korea door Lee Byung-Chull. In het begin richtte Samsung zich voornamelijk op het maken van televisies, koelkasten en rekenmachines. Door de grote vraag naar huishoudelijke apparaten, is Samsung binnen een krte tijd uitgegroeid naar een groot en belangrijk bedrijf. Vanaf het eind van de jaren 90 is Samsung begonnen met het ontwikkelen van mobiele telefoons. Tegenwoordig is Samsung één van de belangrijkste spelers in de smartphone wereld. Samsung heeft met haar lijn Galaxy een zeer goede weg ingeslagen en hier wordt in de toekomst ook nog erg veel van verwacht.

Smartphones en abonnementen

Samsung is eind jaren 90 begonnen met het ontwikkelen van mobiele telefoons. De eerste mobiele telefoons waren nog erg dik en groot. De modellen veranderden en sloten meer aan bij de wensen van de gebruikers. In 2009 is Samsung begonnen met haar Galaxy lijn. De toestellen uit de Galaxy lijn zijn bijzonder populair. De Samsung Galaxy SIII overtrof alle verwachting en zorgde voor een recordomzet voor Samsung. De opvolger van de Galaxy SIII, was de Galaxy S4. De Samsung Galay S4 was in 2013 de best verkochte smartphone. Halverwege 2014 wordt de opvolger verwacht, de Samsung Galaxy S5. De verwachtingen van deze nieuwe smartphone zijn erg hoog. De toestellen die Samsung aanbiedt kunnen los worden gekocht, maar worden over het algemeen aangeboden in combinatie met een abonnement. Aangezien de prijs van een Samsung toestel redelijk hoog ligt, wordt er meestal een tweejarig abonnement aangeboden. Doordat de gebruiker twee jaar aan het abonnement vast zit, kan de prijs van het toestel behoorlijk zakken. Zodoende hoeft er vaak maar een klein bedrag voor het toestel bij moeten worden betaald. Kiest de gebruiker voor een éénjarig abonnement, dan zullen deze kosten natuurlijk hoger uitvallen. De oudere toestellen van Samsung kunnen natuurlijk met een veel goedkoper abonnement worden afgesloten. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van internet op de smartphones van Samsung, zodoende is het erg belangrijk om van te voren goed te kijken hoeveel mb’s er bij het abonnement worden afgesloten. De kosten kunnen namelijk erg hoog oplopen als u maandelijks meer mb’s verbruikt, dan dat u heeft afgesloten.

Besturingssysteem

Samsung maakt gebruik van een drietal besturingssystemen. De smartphones kunnen gebruik maken van Android, Bada en Windows Phone. De nieuwste smartphones maken gebruik van het besturingssysteem Android. Android is ontwikkeld door Google. Doordat Google het systeem heeft ontwikkeld kunnen de smartphones met dit besturingssysteem gebruik maken van de vele faciliteiten van Google Zo zijn deze smartphones standaard voorzien van Google Maps, Gmail en Google Talk. Ook is er een speciale Android Market ontwikkeld, waarin speciale apps en games kunnen worden gevonden die kunnen worden geïnstalleerd op de smartphone. De oudere mobiele telefoons maakten gebruik van de besturingssystemen Bada en Windows Phone. Bada is door Samsung zelf ontwikkeld. Bada heeft ook een eigen market, waaruit verschillende apps kunnen worden gehaald. Het verschil is, dat in Bada alleen Nederlandse apps te vinden zijn. Het besturingssysteem Windows Phone is ontwikkeld door Microsoft.