Vergelijken Mobiel Abonnement

Sim Only abonnementen

Toe aan een nieuw mobiel telefoon abonnement? Je kunt dan kiezen voor het verlengen van je huidige telefoon abonnement maar je kunt er ook voor kiezen om over te stappen naar een sim only abonnement. Een sim only abonnement is in principe gelijkwaardig aan een normaal mobiel telefoon abonnement, alleen krijg je bij een sim only abonnement geen nieuwe mobiele telefoon of smartphone. Hierdoor betaal je aanzienlijk minder voor je telefoon abonnement waardoor je maandelijkse telefoonkosten sterk zullen dalen. Bij het afsluiten van een sim only abonnement ontvang je alleen een simkaart met de afgesloten bundels thuis gestuurd. Je kunt zodra je bent overgestapt heel goedkoop gebruik maken van het mobiele netwerk van de provider waarbij je het sim only abonnement hebt afgesloten. Er moet wel rekening gehouden worden dat er geen nieuwe mobiele telefoon of smartphone verkregen wordt bij het afsluiten van een goedkoop sim only abonnement. Je zal dus de gehele looptijd van je sim only abonnement het nog moeten doen met je oude mobiele telefoon of smartphone.

Providers van Sim Only's

Een sim only kun je bij vrijwel alle bekende providers afsluiten, maar er zijn ook heel veel nieuwe en vrijwel onbekende providers op de markt van sim only abonnementen actief. De grote en bekende providers die sim only abonnementen aanbieden zijn KPN, Vodafone en T-Mobile. Andere aanbieders van sim only abonnementen en vaak stukken goedkoper dan de hiervoor genoemde providers zijn Simyo, Tele2, Ben, Simpel, YouFone, Telfort en nieuwkomer Robin Mobile. Deze genoemde providers zijn allemaal aangesloten op het mobiele netwerk van de grote drie en hierdoor heb je evengoed bereik als bij T-Mobile, KPN of Vodafone. Door alle providers met elkaar te vergelijken zal je snel zien dat de sim only abonnement nogal in prijs verschillen.

Wanneer is overstappen mogelijk?

Ben je nu nog in het bezit van een normaal telefoon abonnement en je wilt gaan besparen op je maandelijkse kosten voor mobiel bellen en internetten, dan is een sim only precies wat je zoekt. Je krijgt geen nieuwe mobiele telefoon pf smartphone, maar hierdoor krijg je wel enorm veel korting op je abonnementskosten. Als je wilt overstappen naar een goedkope sim only aanbieder kan dit meestal vanaf vier maand voor het einde van je contract bij je huidige provider. Als je de overstap maakt is het bij elke provider mogelijk om je nummer mee te nemen en hierdoor te behouden. Dit moet je wel van te voren aangeven. Ook moet je er rekening mee houden dat je het huidige mobiele telefoon abonnement opzegt of je moet nagaan o de nieuwe provider dit voor je doet. Zo voorkom je dat je straks met twee mobiele abonnementen zit waardoor je nog duurder uit bent. Je kunt er ook voor kiezen om te verlengen Nijntje huidige provider maar dan in de vorm van een sim only. Je krijgt dan vaak meer korting omdat je al langer klant bent en dit ook blijft. Sluit een goedkoop sim only abonnement af bij één van de genoemde providers en bel, sms en internet stukken goedkoper dan met je huidige telefoon abonnement.