Vergelijken Mobiel Abonnement

Algemene informatie Sony

De mobiele tak van het bedrijf Sony, is opgestart in 2001. Het bedrijf Sony is natuurlijk veel eerder opgericht, maar toen bracht Sony nog geen mobiele telefoons uit. Vanaf 2001 is dus de mobiele tak opgericht onder de naam Sony Mobile Communications. Dit heeft Sony samen met Ericsson opgericht, waardoor er een 50/50-joint ontstond. Het hoofdkantoor van deze joint venture is gevestigd in London. In het jaar 2011 heeft Sony het deel van Ericsson in de joint venture opgekocht en in 2012 veranderde Sony de naam van het bedrijf, naar alleen Sony. Sony heeft er bewust voor gekozen om een erg brede doelgroep aan te kunnen spreken en zodoende zijn er simpele mobiele telefoons ontwikkeld, maar ook luxe smartphones.

Smartphones en abonnementen

Sony heeft al vele mobiele telefoons uitgebracht. Eerst onder de naam Sony Ericsson en daarna onder de naam Sony. De eerste mobiele telefoons waren erg simpel en waren ook alleen bedoeld om mee te bellen. In de jaren die er na kwamen, werden de mobiele telefoons uitgebreid met verschillende specificaties, zoals bluetooth en een camera. Sony heeft op een gegeven moment twee duidelijke lijnen weggezet. De K-lijn. De mobiele telefoons in deze lijn, zijn voorzien van een camera. En de W-lijn. De mobiele telefoons in deze lijn, zijn voorzien van een mp-3 speler. Tegenwoordig begeeft Sony zich op de smartphone markt, met toestellen uit de luxere Xperia lijn. Hier is de Sony Xperia Z1 een perfect voorbeeld van. Deze luxe smartphone os stof- en waterdicht. Het toestel is voorzien van een camera met maar liefst 21 megapixels. Om zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van deze camera heeft Sony er voor gekozen om allerlei apps te installeren op de smartphone om zo alles er uit te kunnen halen. Halverwege 2014 zal Sony haar nieuwste paradepaardje uit gaan brengen. De Sony Xperia Z2. Het nieuwste toestel zal niet heel veel veranderen van haar voorganger. Wel zal de nieuwe smartphone een stuk sneller zijn en voorzien zijn van nieuwere en betere specificaties. Smartphones kunnen worden afgenomen in combinatie met een abonnement of de toestellen kunnen los worden gekocht. Niet iedereen heeft het geld om een nieuwe smartphone te kunnen betalen, aangezien de aanschafprijs vaak tussen de € 600,- en € 700,- ligt. Zodoende worden de meeste smartphones afgenomen in combinatie met een abonnement. Vaak moet er voor de nieuwste smartphones, nog wel een klein bedrag worden bijbetaald. Er kan een keuze worden gemaakt uit een één- of tweejarig abonnement. De tweejarige abonnementen zijn over het algemeen iets goedkoper, aangezien de kosten over twee jaar worden verdeeld. Bij een éénjarig abonnement kunnen bepaalde kosten iets hoger uitvallen, maar daarentegen staat wel dat er na dat ene jaar alweer een nieuw toestel kan worden uitgekozen. Dit is ook een reden, waarom Sony probeert elk jaar een nieuwe smartphone uit te brengen. Zo houden zij de gebruikers erg tevreden. Per abonnement kunnen de gebruikers zelf kiezen hoe zij deze willen invullen. De ene gebruiker, maakt meer gebruik van internet en de andere gebruiker belt meer.

Besturingssysteem Sony

Sony maakt gebruik van et besturingssysteem Android. Het besturingssysteem Android is ontwikkeld in samenwerking met Google. Zodoende zijn er ook vele diensten van Google te vinden op te smartphones die voorzien zijn van Android. Zo staan onder andere de volgende apps standaard op deze smartphones: Google Maps, Gmail, Youtube en Google zoeken. Ook is er een speciale Google Play Store om nieuwe apps en bijvoorbeeld spelletjes uit te downloaden.