Vergelijken Mobiel Abonnement

De Sony Xperia Z2

De Sony Xperia Z2 is het vlaggenschip van 2014 van Sony. Het is de opvolger van de Sony Xperia Z1. Het uiterlijk van het toestel is niet bijster veel verandert ten opzichte van zijn voorganger, maar toch is het toestel aanzienlijk verbeterd. Het beeldscherm van de Sony Xperia Z2 is vergroot tot 5,2 inch maar de resolutie blijft hetzelfde als bij de Xperia Z1. De Sony Xperia Z2 is maar liefst 12 gram lichter dan de Xperia Z1. Ook heeft de Xperia Z2 weer een IP55 en IP58 certificering, waardoor het toestel waterdicht en stofdicht is. Met deze certificering kan het toestel tot 1,5 meter onder water zonder dat de Xperia Z2 beschadigd. Alle openingen in het toestel zijn uitgerust en beveiligd met klepjes, zodat er geen water in het toestel kan komen. De Xperia Z2 is ook geschikt voor het 4G netwerk. De Sony Xperia Z2 is volledig uit aluminium vervaardigd, wat het toestel een chique uiterlijk geeft. Al met al is de Sony Xperia Z2 een toestel waarmee je weer vooruit kunt. Koop je de Z2 dan krijg je er zelfs een digital noise cancelation headset gratis bij!

Modellen, uitvoeringen en prijs

Het toestel is in verschillende kleuren verkrijgbaar en is leverbaar met 16GB intern geheugen. Het geheugen is extern uit te breiden met een Micro SD kaart. Het toestel is verkrijgbaar in het zwart, paars en in het wit. De Sony Xperia Z2 heeft een aluminium frame, zoals we dit ook al eerder zagen bij de Xperia Z1. Het mobiele besturingssysteem blijft Android, al word het geüpgraded naar Android KitKat 4.4.2. Het toestel heeft een verkoopadviesprijs van 649 euro.

Pluspunten Xperia Z2

De Sony Xperia Z2 is een toestel waarbij het allemaal gaat om beeld. Alles wat je op het toestel ziet is haarscherp. Dankzij de 20,7 megapixel camera kun je prachtige foto’s maken van super goede kwaliteit. Met de 20,7 megapixel camera kun je ook video’s opnemen en delen in 4K. Het beeldscherm is vergroot tot 5,2 inch en dankzij de Full HD resolutie ben je verzekerd van superscherp beeld. Verder heeft Sony bij de Xperia Z2 de geluidskwaliteit flink verbeterd. Met de speciale noise cancelation headset zal je geen omgevingsgeluid meer waarnemen.

Minpunten Xperia

Het uiterlijk van het toestel is vrijwel identiek aan die van zijn voorganger en dit is tot zover het enige minpunt dat de Sony Xperia Z2. Ook het prijskaartje van het toestel is aan de hoger kant voor wat je terug krijgt. Al is het prijskaartje alleen van toepassing wanneer je de Xperia Z2 als los toestel koopt.

Specificaties

De specificaties van het toestel zijn goed te noemen. De Sony Xperia Z2 heeft een Quad-core 2.3 GHz processor met 3GB RAM-geheugen. Het beeldscherm is een 5.2 inch Full HD-scherm met Triluminos-technologie. Het pronkstuk van de Xperia Z2 is de 20.7 megapixel camera voor foto’s en 4K-video’s. Met de 3200 mAh batterij hoef je het toestel niet elke dag op te laden. Het mobiele besturingssysteem van de Xperia Z2 is Android 4.4 KitKat voorzien van Sony’s eigen Timescape UI. Als laatste is het toestel gecertificeerd met een IP55 en IP58 waarmee het toestel volledig stof- en waterdicht is.